Ons onderwijs: Maatwerk

Zo leren wij met elkaar

Op onze school werken kinderen vaak samen. Ook met leerlingen uit een andere groep, die ouder of jonger zijn. Zo lezen leerlingen uit groep 8 samen met kinderen uit groep 3 en 4. Tutorlezen, noemen we dat. In de bovenbouw werken kinderen groepsoverstijgend samen met een 'maatje'. Een oudere leerling helpt dan een jonger kind. Het gaat daarbij niet alleen om de lesstof, maar ook om de samenwerking. Ze leren om zich in te leven in een ander, naar elkaar te luisteren, elkaar iets uit te leggen en voor zichzelf op te komen.

 

In de onderbouw werken leerlingen ook groepsoverstijgend samen. Dat gebeurt bijvoorbeeld aan de hand van een thema, zoals Sinterklaas of carnaval. In de onderbouw gaat het vooral om spelend leren. Onze leerkrachten geven richting aan dat spel. Ze bieden materialen en activiteiten aan waarmee leerlingen iets nieuws kunnen ontdekken. Kinderen die spelen, zijn ontspannen, nieuwsgierig en betrokken. Zonder dat ze het zelf door hebben, leren ze door te spelen.

 

Verschillende werkplekken

Ons schoolgebouw heeft geen vierkante lokalen. Er zijn tal van hoeken en ruimtes waar leerlingen samen aan de slag kunnen. We hebben werkplekken met statafels, zitbanken en vergaderplekken. Er zijn stilteruimtes en plekken waar ze meer drukte mogen maken. Kinderen kunnen ontdekken wat het beste werkt bij bepaalde opdrachten. En binnen ons gebouw geeft het een prettige dynamiek.

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren