Ons onderwijs: méér dan taal en rekenen

Goed leren rekenen, lezen en schrijven is belangrijk. Het is onmisbaar in je hele leven. We maken die lessen zo leuk mogelijk met eigentijdse methodes en gevarieerde werkvormen. Maar in ons onderwijs bieden we méér. We leren leerlingen ook om hun 'eigen ik' te ontdekken. Om zelfstandig of samen aan opdrachten te werken. Om vertrouwen te hebben in zichzelf. En om respect te hebben voor elkaar en onze omgeving. Op onze school groeien kinderen dus ook als mens.

 

Wij kijken en luisteren goed naar ieder kind. Iedereen krijgt de persoonlijke aandacht die hij of zij nodig heeft. We zorgen dat de lessen een uitdaging zijn, ook als iemand meer aankan of juist extra uitleg nodig heeft. Iedereen krijgt de kans om op z'n eigen manier en in z'n eigen tempo te leren en de wereld te verkennen. In de toekomst willen we hierin nog een stap verder gaan en nóg meer onderwijs op maat bieden.

 

OBS de Regenboog is ook een creatieve school. Naast tekenen en handvaardigheid bieden we beeldende kunst, drama, dans en muziek. Dat doen we in samenwerking met Kumulus, het Maastrichtse centrum voor cultuureducatie. Kinderen leren om samen iets te maken, om zich te uiten en zich te verwonderen. Ze ontdekken waar ze blij van worden en waar ze goed in zijn. Dat mogen ze laten zien, bijvoorbeeld tijdens onze maandsluitingen of de crea-carrousel.

 

Zo geven wij op OBS de Regenboog kleur aan ons onderwijs!

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren